fredag 15 augusti 2008

The Last Poets LIVE ikväll i Stockholm!

I Stockholm pågår den här veckan Stockholms Kulturfestival och Ung08 och en massa annat. Det är gratiskonserter, promenadgrupper och annat pyssel. Ikväll spelar The Last Poets på Gustav Adolfs Torg. Gratis.

Det här får man inte missa. Jag har inte lyssnat på Last Poets egna grejer, men sist jag hörde av dem var deras gästande på Nas fantastiska Untitled. De är även med på en av Commons största låtar, The Corner. Alltså, The Last Poets LIVE @ Gustav Adolfs Torg klockan 23.00. See you there.

"Rappens föregångare från East Harlem ”We were rapping when you were napping” så inleder The Last Poets en av sina tidigare låtar. Trion som startade 1968 har sina rötter i den svarta medborgarrättsrörelsen. Med sin politiska rap och vilja att lyfta det afro-amerikanska medvetandet breddade de marken för hiphopen långt innan begreppet ens var påtänkt. Reaktionerna lät inte vänta på sig, bandet svartlistades av Richard M Nixon 1971. På senare tid har de samarbetat med rapparen Common på den Kanye West-producerade låten Common 2005, på 90-talet samarbetade de med både Chuck D från Public Enemy och jazzmusikern Pharaoh Zanders. Till Stockholms kulturfestival kommer de i utvidgad sexmannasättning, med originalmedlemmarna Ubama bin Hassan och Abiodun Oyewole i spetsen. Oroa er inte! The Last Poets har inte tappat den politiska glöden och viljan att ta ställning i kontroversiella frågor!"

Läs mer om The Last Poets.

Inga kommentarer: