söndag 12 oktober 2008

Söndagsspecialen 01 - Bästa musikvideos v2

Dags för att fortsätta listan på de 1o bästa musikvideosarna. Förra söndagen listade jag plats 7-10 och nu kommer plats 4-6. Kolla in förra veckans inlägg om ni missade det, och droppa gärna någon kommentar om vad ni tycker.

Tidigare: Söndagsspecialen 01 - Bästa musikvideos v1

#6 Alicia Keys – You Don’t Know My Name (Cover)
Alicia Keys är sockersöt som en New York-servitris i videon till en av hennes allra bästa låtar. Och flätorna! Alicia och hennes flätor, the good old days... Förutom att Alicia ser perfekt ut så är videon även den riktigt bra. Det är en lång låt på över sex minuter som berättar en historia, och jag är glad över att de tog med allting i videon också. Det är inte bara en musikvideo, utan historien som finns i låten visar sej i videon också. Mos Def är kul att se som Alicias crush, och deras mysiga intima scen är fin också. Utan tvekan Alicias bästa musikvideo.

Alicia Keys
You Don't Know My Name (prod. Kanye West)
The Diary Of Alicia Keys (2003)


#5 Destiny’s Child – Soldier (Feat. T.I. & Lil Wayne) (Cover)
Så hett, så hood, så fränt. Kelly, Beyoncé och Michelle är sinnessjukt heta i den här videon där de är mer hiphop än alla thugs som de omringas av. Det är en fantastiskt bra låt, jag önskar att DC hade gjort fler sådana här tunga R&B-cuts. Den här videon passar låten som handen i handsken. Det är frän attityd i enorma doser, och även om budskapet i låten kanske inte är det djupaste, känns det nästan så. Det enda som är synd är att de har klippt låten lite, hade de behållit originallängden hade vi fått se ännu mer av dessa fantastiska brudar.

Destiny's Child
Soldier (Feat. T.I. & Lil Wayne) (prod. Rich Harrison & Beyoncé Knowles)
Destiny Fulfilled (2004)


#4 Lady Sovereign – Love Me Or Hate Me (Cover)
Första singeln från Lady Sovs debutalbum Public Warning, och den som gav henne ett internationellt genombrott. Texten till Love Me Or Hate Me är riktigt rolig, och än en gång har vi en video som visar i stort sätt exakt det som texten säger. I detta fall blir det roligt på alla sätt och vis. Lady Sov är en riktigt ohövlig människa, och det är det som gör henne så frän. Hon fegar inte utan tar ut svängarna rejält och gör det som sagt med mycket humor. Förutom det komiska så är videon snyggt gjort, jag diggar det tetrisinpirerade.

Lady Sovereign
Love Me Or Hate Me (prod. Dr. Luke)
Public Warning (2006)

Inga kommentarer: