tisdag 9 september 2008

Estelle f. Sean Paul, Nappy Roots, Madlib, Illa J, Maino, Devin The Dude

Helt sjukt skön remix av Estelles Come Over, där Sean Paul gästar och tillför en hel del Jamaicaswagger. Sjukt skön, som sagt. Estelle måste jag komma ihåg att lyssna mer på för hon är fantastiskt bra, precis som hennes debutplatta som kom tidigare i år. Hoppas att hon inte gör som alla andra brittiska musikanter och blir trött och slutar. Haha, det måste vara något med mentaliteten i det landet. Antingen är de förtristade av allt regn och pallar inte så mycket, eller så är de egoistiska på ett bra sätt och vågar säga ifrån när musikbranschen blir jobbig och dryg.
DOWNLOAD Estelle - Come Over (Remix) (Feat. Sean Paul)


Originalet av den här låten var definitivt en av de bästa från Nappy Roots fina album, The Humdinger, som släpptes i augusti. Titta bara på titeln så vet ni hur mycket jag diggar den här!
DOWNLOAD Nappy Roots - Good Day (Yes We Can! The Barack Obama Remix)

Sist men inte minst får vi lite smakprov av höstens skivsläpp. Det låter sjukt bra från Madlib och från Jay Dees baby brother Illa J. Och jag diggar faktiskt Maino-låten fett mycket. Devin The Dudes nya är galet najs också, fascinerande hur han kan skapa en så djup känsla i låten med tanke på texten. Hösten kommer bli spännande med alla R&B-plattor, gangstarapalbum, västkustalbum, eastcoastalbum, debutalbum och "medveten" hiphop och superproducenter som drar ihop osannolika kombinationer av artister och beats. Man kommer inte bli uttråkad.
DOWNLOAD Madlib - Gamble On Ya Boy (Feat. Defari)
DOWNLOAD
Madlib - The Ox (805) (Feat. MED & Poke)
DOWNLOAD Illa J - R U Listenin' (Feat. Guilty Simpson)
DOWNLOAD Maino - Rolemodel
DOWNLOAD Devin The Dude - Can't Make It Home

1 kommentar:

tiankr sa...

oh, detta blir bra, stort fan av Madlib och illa j.

r.i.p jay dee