fredag 4 april 2008

Estelle - Shine

Estelle är en soul/rnb/hiphopsångerska från Storbritannien. Hennes låtar är ibland hiphop och hon rappar då riktigt bra, eller så är det bara accenten som gör det. Vem kan motstå britrap? Ibland är det mer funksoul från gamla skolan, och ibland är det ganska likt typisk Lily Allen-engelsk pop. Hon släppte sin nya platta, Shine, häromveckan och bakom produktionerna står bland annat Wyclef Jean, Swizz Beats och Will.I.Am. Gästerna på plattan är Kanye West, John Legend, Kardinal Offishall och Cee-Lo. Bäddat för succé, och plattan är grym. Passar det fina vårvädret och kommer nog spelas en hel del i sommar. Alltså, rekommenderas fett mycket: Estelle - Shine.

Jag länkar till några videos som ni kan kolla på. Gillar speciellt liveframträdandet på hennes första singel från nya plattan, Wait A Minute (Just A Touch). Och nya singeln där Kanye gästar är en fet hit.

Estelle - American Boy (Feat. Kanye West)



Estelle - Wait A Minute (Just A Touch) [Live]

3 kommentarer:

Anonym sa...

estelle äger, din blogg äger fett, grawr!

karin lil'bridge sa...

jaa gillar estelle! skönt med britsoul, lite annorlunda å fresh.
o thank you :)

Balloonfighter sa...

åh, swizz beats är fin.

på tal om ny brittisk soul så släppte jamie lidell nytt häromveckan. "jim" heter skivan. den låter i och för sig väldigt old school så det kanske inte är din mugg.